dinsdag 27 maart 2012

De nieuwe medicijnmannen

Beginnend medisch bedrijf? U heeft een grote kans van slagen als u meteen de DNA-revolutie omarmt. Met de huidige stand van zaken op het gebied van het lezen van DNA ligt ieders medische paspoort en behandelplan voor het oprapen.

In Elsevier Magazine (maart 2012) wordt uiteengezet hoe groot de progressie is in het lezen van DNA. En dat het niet lang meer duurt dat je voor je verjaardag een usb-stick krijgt met daarop je volledige dna-profiel. Op die manier weten we dus al bij onze geboorte wie we zijn en wat we wellicht in de toekomst zullen markeren.
Laat ik eens even de consequenties schilderen. Over enkele decennia is kanker verworden tot een chronische ziekte die we met pillen in de hand houden, kunnen we Alzheimer behandelen, weten we dat iemand zonder mankementen oud wordt en kunnen we dus vanaf dag 1 een behandelplan opstellen.

Het volgende gaat er dan gebeuren. Iedereen krijgt zijn persoonlijke pillenstrip waarop hij vanaf enig moment moet beginnen met slikken. Want de usb-stick met dna voorspelt immers wanneer je moet beginnen met welke pillen. Vanaf je 5e verjaardag mag je ieder jaar even langs het medisch begeleidingsbedrijf die een chip met medicijnen inbrengt om zo op gezette tijden een dosis medicijnen af te kunnen geven.
Voordat de kanker optreedt worden sommige organen al uit genomen en donor-organen ingeplant. Eindigt niemand meer in het ziekenhuis, maar is thuis al de behandeling gestart. En zo ontwikkelt zich een hele medische industrie die preventief behandelt, waardoor we allemaal 100 worden, op ons 80e met pensioen gaan en onze partner uitkiezen op basis van het dna-profiel.

Kun je toch nog een vrouw uitkiezen die jou begrijpt en graag voetballen kijkt. Tot in de volgende eeuw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten