dinsdag 13 maart 2012

Bebaarde Hotspot

Bent u ook een beetje kribbig geworden door de nieuwe abonnementen van onze mobiele provider vrienden. Nu heb ik niet te klagen, mijn baas is zo vriendelijk geweest om een stevige internetbundel te verstrekken. Maar prive, met gemiddeld 4 personen in een huishouden, waarvan iedereen tegenwoordig een gsm in bezit heeft, wordt het al wat prijziger. Dus is het handig als je thuis, met wifi, toch kunt pingen, whatsappen, Wordfeud spelen, iets opzoeken en de mail kunt checken. Dan hoef je niet een internetbundel te kopen.

Maar wat als je door de stad loopt en toch iets wilt opzoeken? Veel steden hebben al gratis hotspots en met een McDonalds in de buurt komt je ook al een tijd. Maar de nieuwste rage, en faciliteit, is de Zwerver-Hotspot. Echt waar. Mooi idee. Vandaag gelezen op nu.nl.

Ik citeer "Tijdens de SWSX-conferentie in Texas maakte Bartle Bogle Hegarty (BBH) meer bekend over het project waarbij daklozen uitgerust worden met mifi-apparaten (red: inderdaad mifi) die een 4G-verbinding mogelijk maken. Burgers kunnen op die manier inloggen op de wifi-hotspot voor 2 dollar per 15 minuten. BBH ziet het als vervanging voor de kranten die daklozen uitdelen. Gebruikers kunnen even het nieuws checken, mail lezen of social media bijwerken, aldus het bedrijf.
Als test werden diverse daklozen in Austin uitgerust met een mifi-apparaatje.
De test is inmiddels stopgezet en kan rekenen op flinke kritiek. Critici noemen het plan smaakloos en verkeerd. Er zijn ook positieve reacties.


In een blog benadrukt BBH dat er geen commercieel belang achter het plan zit en dat alle opbrengsten naar de daklozen gaan. Het bedrijf zegt inspiratie te hebben gehaald uit de verslechterende positie van kranten door de opkomst van online media.
Of het initiatief wordt doorgezet, is niet duidelijk."

Ik vind het geweldig. Dit is wel (vergeef me de bull-shit bingo term) echt 'out-of-the-box' denken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten