vrijdag 30 maart 2012

Kwaliteit buitenlucht is niet belangrijk meer

We leven ons leven binnen, dus waarom maken we ons druk over de luchtkwaliteit?

Hedendaagse bewegingen uitvergroten en uitbreiden op basis van extreme denkbeelden. Dát is onder andere de sleutel voor het maken van toekomstscenario's.

Getriggerd door het feit dat abonneediensten een groeiende trend zijn (zie FD); je krijgt je hondenvoer, groenten, cosmetica en boodschappen thuis bezorgd op basis van je profiel, vraag ik me af hoe lang het nog gaat duren voor we ons leven volledig vanuit ons "huis" gaan (be)leven.

Moeten we over pakweg 20 jaar nog wel naar buiten of sporten, socialisen, werken, leren we thuis en gaan we thuis virtueel op vakantie (misschien wel terug in de tijd, toen de natuur nog niet was verwoest)?

Zou dit werkelijkheid worden, dan is de hele discussie omtrent luchtkwaliteit in onze huidige leefomgeving helemaal niet meer relevant. Onze huizen worden immers van gezonde berglucht/zeelucht (kies maar!) voorzien door de luchtzuiveringsinstallatie die door onze persoonlijke energiecentrales worden aangedreven en als we mooie blauwe luchten willen zien dan zien we die ook door niet van werkelijkheid te onderscheiden projecties om ons heen. 

En de bezorgers? Die zijn vervangen door robots.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten