zondag 2 december 2012

Dialoog en utilitarisme als basis voor winst

Het betwisten van macht, verschillende waarheden en het onderzoeken van ieders bijdrage aan het algemene nut zijn enkele kernpunten van het Utilitarisme. De meest bekendste filosoof John Stuart Mills (Publicatie Utilitarianism (1861)) heeft het utilitarisme pas echt op de kaart gezet.

En ook heden ten dage bepaalt het utilitarisme in vele opzichten ons leven. Denk maar eens aan politieke partijen, die ieder op zich, denken dat zij de waarheid in pacht hebben inzake het algemene nut, "Wij weten wat goed is voor ons land".

Onze dienst 'De strategisch dialoog' maakt deels gebruik van zienswijzen van het utilitarisme. Omdat wij, samen met onze klanten, continu op zoek gaan naar vernieuwing en verandering, stellen we de bestaande situatie ter discussie. Door vragen te stellen, te zoeken naar de best mogelijke oplossing (= het algemene nut), de meest waarschijnlijke waarheid te ontdekken en dat alles in een sfeer van gelijkheid (dus niet op basis van macht en hiƫrarchie) komen we tot verrassende oplossingen.

Oplossingen die bijdragen aan winst voor de onderneming. Zo passen wij succesvol bedrijfskundige en filosofische inzichten en principes toe tijdens de strategische dialoog.
Welke principes gebruikt u om de winst van uw onderneming te garanderen? Sla het boek filosofie voor beginners. er eens op na. Winst gegarandeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten