zondag 9 december 2012

ReAuthored

Hoe de ideeën van een Amerikaans gezin werden vertaald in een bedrijfsmatige, innovatieve oplossing.

Enige tijd geleden kwam ik op internet een heel bijzondere case tegen voor tablets. Het bedrijf ReAuthored maakt op maat schitterende tabletcases uit echte boeken. Zowel het innovatieve product als ook het verhaal achter het bedrijf is de moeite waard.


ReAuthored werd in april 2011 opgericht door een getrouwd stel dat bij al jaren bij hetzelfde bedrijf werkten. Totdat ze er beiden genoeg van hadden. Ze wilden niet meer meegesleurd worden in de 'corporate culture', maar waren vastbesloten om hun eigen ideeën en dromen te verwezenlijken.

Ironisch genoeg ontstond het idee voor hun bedrijf op hun werk. Een collega had een zelfgemaakt cadeau gemaakt voor zijn vriendin: in een boek had hij met een mes de binnenkant weggesneden zodat er precies voldoende ruimte ontstond om een tablet in te leggen. Dit zou de basis worden voor hun inmiddels succesvolle onderneming.

Out-of-the-box denken hoeft niet moeilijk te zijn. Belangrijk is dat je je eigen ideeën en dromen kan verwezenlijken in realistische doelen. Hun product is eenvoudig, praktisch en positioneert een mooie niche binnen de markt voor tablet-cases. 

Ook dit is een schitterend voorbeeld van innovatie; het pragmatisch geheel van menselijke handelingen gericht op vernieuwing van (bestaande) producten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten