maandag 10 december 2012

Managershand - tips van Porter

Als Master-trainer wil ik wel even wijzen op de pink-houding.
In zie in onderstaande foto een rechte pink.
Beter, om het argument kracht bij te zetten, is het om de pink op een bolle wijze te positioneren.


Als we daar niet strak aan vast houden verliezen we ons gold-label.
En das natuurlijk funest voor onze reliability.
En daarmee onze positie in de markt.

Laat ik, volledigheidshalve, nog eens even de 5 krachten op 'n rijtje zetten.
1. De macht van leveranciers - zoals jullie weten is er maar 1 wereldwijd label voor handtrainingen. En daar zijn we van afhankelijk (zie mijn eerdere opmerking over ons gold-label).
2. De macht van afnemers - de tarieven voor trainingen staan onder druk. Gelukkig ziet de markt in dat de managers-hand significant concurrentievoordeel oplevert. Daarmee kunnen we voorkomen dat we in een tarievenslag terecht komen.
3. De mate waarin substituten en complementaire goederen verkrijgbaar zijn - sinds kort worden er ook voet-houdings-trainingen verkocht. Een geluk dat dit alleen in zuidelijke landen (immers, meer teenslippers) succesvol in de markt wordt gezet.
4. De dreiging van nieuwe toetreders tot de markt - Ook hier is aandacht vereist. We hebben een paar start-ups direct kunnen overnemen en dankzij onze juristen een aantal toetreders onderuit kunnen halen.
5. De interne concurrentie van spelers op de markt - Tot op heden hebben we daar geen last van. Zolang we nieuwe toetreders kunnen vermorzelen is er niks aan de hand.

Dus. Doe recht aan ons credo "Meer mans met de managershand"
Op naar 2013.


Groet
Dr.Ir. Pinkeltje MBA
CEO De zesde vinger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten