zondag 23 december 2012

Ik twijfel, dus ik besta!

Niets is zeker. Hoe zit dat? Hoe kan dat gebeuren? Is dat echt zo? Wat kunnen we doen? Twijfelvragen. Het begin van zekerheid. Sleutel tot continuïteit en winst.

De wetenschap heeft ons veel opgeleverd. Fundamenteel onderzoek helpt ons met het ontwikkelen van nieuwe medicijnen. Uitvindingen en innovaties helpen ons om raketten naar de maan te schieten. De wetenschap helpt ons vooruit door probleemstellingen te formuleren, twijfel te zaaien en vanuit die positie een nieuwe waarheid op te bouwen. Door deze twijfel te onderzoeken is er vooruitgang.
Jan Terlouw, oud-politicus en schrijver, stelt in een interview in Elsevier (december 2012) dat 'als mensen iets zeker weten, het einde dialoog is', 'Er niet meer valt te praten' en 'Als wetenschapper heb ik geleerd dat twijfel de grootste vriend van de wetenschap is. Altijd weer blijven zoeken naar de verfijning van de waarheid'.

Daarom noemen wij onze dienst De strategische dialoog. Als management consultant, werkzaam bij QNH, zoek ik met onze klanten naar de verfijning van de waarheid, naar het vergroten van de wendbaarheid van de onderneming, naar de essentie van het succes en manieren om de waarheid, met al haar kansen en bedreigingen, aan te wenden om de continuïteit van een onderneming te garanderen.
De twijfel is daarbij onze grootste vriend, die zorgt dat we blijven nadenken en onderzoeken. En we voorkomen verlamming door onderzoeksresulaten om te zetten in acties. Met ons koffertje methoden en technieken zetten wij de dialoog om in acties, van strategie naar jaarplan, dat is het devies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten