zondag 4 augustus 2013

Negeer het oude - de kunst van het loslaten.

Ook wel eens moegestreden omdat je dingen wilde veranderen en het maar niet lukte? Dan is het motto van Seila Oroshin over de Nieuwe Werkelijkheid wellicht een eye-opener, Old energy dies slowly, zegt ze.
In een serie over 'de burger aan zet' in het Limburgs Dagblad, vertelt ze over haar ervaringen met de overheid en haar eigen zoektocht naar opvang voor haar zoon. Nadat ze een aantal keren tegen een muur van onbegrip aan liep, besloot ze haar energie anders aan te wenden.

(ik citeer uit het artikel, LD zaterdag 3 augustus) 'Je kunt beter het oude niet bestrijden maar iets nieuws beginnen. het kost te veel energie om ingebakken systemen te bestrijden, beter is het om te laten zien dat het beter en vaak goedkoper kan .......'
En haar visie op burgerschap illustreert ze met '.... Oroshin gelooft ook niet in de de recessie. Of de crisis. Ze heeft het over een Nieuwe Werkelijkheid. Wie volgens haar gelooft dat alles weer zal terugkeren bij het oude moet nog wakker worden. In de Nieuwe Werkelijkheid leren we nu weer voor en met elkaar dingen te doen.' (einde citaat).

En hoe zit dat bij jou? Nog steeds een beetje onwennig? Bang om een nieuw standpunt in te nemen, oude dingen te laten voor wat ze zijn? Maak eens een lange neus naar iedereen, trek je eigen plan, kleur buiten de lijnen en ontdek hoe jouw positie, en wellicht die van jouw organisatie,
kan wijzigen.

En pluk uiteindelijk de vruchten van de Nieuwe Werkelijkheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten