vrijdag 14 juni 2013

Geld verdienen met gaten

Gaten boren, gaten in het wegdek en zwarte gaten in het melkwegstelsel. Heb je er mee te maken dan kun je er geld mee verdienen. Door een boormachine te verkopen, gaten te vullen met asfalt en telescopen te bouwen. Maar wist je al dat je ook geld kunt verdienen door gaten te leveren? Echt waar!

Laten we de proef eens op de som nemen. Loop naar de printer, graai er een stuk papier van af en bestudeer de letters. Als je jong bent dan zullen de letters scherp zichtbaar zijn, ben je de 30 gepasseerd of draag je een bril, dan maakt de scherpte niet zoveel uit. Je ogen glijden over het papier en geleid door een paragraaf kopje of een onderstreept of cursief woord, pik je al snel de boodschap op. Overigens, wie lees nog aandachtig een tekst? Juristen? Ja. Managers? Nee. Klanten? Nee. Een A4-memo? Flauwekul.
Met andere woorden ..... besteed niet teveel tijd en geld aan het haarscherp afdrukken van lappen tekst. En daarmee komen we aan bij de boodschap van deze blogpost 'Geld verdienen met gaten'. Want dat is wat de firma Ecofont doet.
Ecofont software bespaart namelijk printerinkt door kleine gaatjes te schieten in de letters. Deze gaatjes zijn nooit op het scherm te zien. En op papier negeren onze hersenen de kleine gaatjes.

En daarmee kun je dus een innovatieprijs winnen en geld verdienen. Onze les? Innovatie zit em vaak in kleine simpele dingen. Geen grootse uitvindingen, maar anders naar dingen kijken. Ons idee? Exporteer lucht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten