maandag 20 oktober 2008

Maak alles expliciet

".... als wij erin slagen om een business bewustwording te geven op het vlak van processen, om ze elementen aan te reiken om dat zelfstandig te beheren, om hen daarin te begeleiden tot ze het zelf kunnen ....."
" ... Hoe allign je dat procesdenken aan IT? Als je naar IT stapt, dan moet je kunnen aangeven welke activiteiten en taken geautomatiseerd moeten worden. Je moet de logica die daar achter zit expliciet maken. En die logica moet uit de applicaties. Je moet je rules, de condities allemaal los filteren en in zogenaamde rule engines onder brengen. Elke rule, elke conditie is verbonden aan een proces, aan een activiteit ......."
" .....Met je methoden en technieken creëer je een repository waarmee je inzicht creëert. Wij, als business gebruiken die repository als link naar IT. Wij exporteren als het ware de gefilterde data naar de IT ontwikkel tools. Met als resultaat dat hun It project ineens duidelijk vorm krijgt; dit is het te ondersteunen proces, dit zijn de activiteiten, dit zijn de rollen. Er is geen discussie meer over processen en je kunt je dan ook afvragen wat nog langer de relevantie is van een functionele analyse ......"
"......IT kan eigenlijk direct overgaan tot een technische vertaling. Op die manier industrialiseren we IT door op een gerichte manier met processen te werken ...."

" Steeds meer bedrijven zullen de vier hoofdcomponenten, organisatie, proces, rules en data, gaan scheiden en opnieuw aan elkaar koppelen via een SOA ....."

bron: Business Process Magazine, extra editie november 2007, interview met Wim Vanderstraeten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten