donderdag 30 oktober 2008

Sinterklaasstick

Korte biografie:
Marc Lammers raakte op jonge leeftijd verslingerd aan hockey. Hij speelde ruim tien jaar op het hoogste niveau (vijf interlands) en bekwaamde zich als tiener reeds in het vak van trainer/coach. Hij is sinds januari 2001 bondscoach van de Nederlandse hockeysters, met wie hij vorig jaar de wereldtitel won in Madrid en dit jaar het Olympisch goud in China.

Innovatie is het wapen waarmee hockeycoach Marc Lammers de afgelopen jaren naam maakte op de (inter)nationale kunstgrasvelden. Zo bedacht hij onder meer de “Sinterklaasstick” en verfijnde hij een techniek bij een aanvallende strafcorner, waarmee hij een eigen werkwoord (‘lammeren’) toevoegde aan het sportvocabulaire.
Opzien baarde de coach van de Nederlandse hockeysters verder met de even omstreden als veelbesproken introductie van technische hulpmiddelen als ‘oortjes’ en de videobril.

Zijn presentaties zijn vernieuwend. Hij maakt daarbij gebruik van mooie videobeelden uit de praktijk. Marc Lammers maakt op originele wijze een link naar onze bedrijfstak.

Hieronder volgt een aantal voorbeelden van vragen over het onderwerp “Samenwerken en verandering”:
- Als je gaat samenwerken, hoe kom je dan tot de keuze voor de beste vorm van die samenwerking?
- Hoe organiseer je een constructieve samenwerking?
- Ervaringen met samenwerkingsverbanden leren dat het succes ervan in hoge mate samenhangt met de vaardigheden van de mensen en de organisaties die deelnemen aan een samenwerking.
- Hoe krijg je de medewerkers zover dat ze “het oude vertrouwde” (bekende en vertrouwde manier van werken) “vrijwillig” loslaten?
- En hoe organiseren we onszelf zodanig dat we onze samenwerkingsambitie ook kunnen waarmaken?

bron: intranet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten