dinsdag 4 augustus 2015

Bengee jumpen

Nee, tuurlijk niet, het is Bungee jumpen. Maar ook voor Bengees zal het Bungee jumpen zijn. Spannend, voorzien van voldoende dubbele elastieken, het gaat nooit (?) mis en levert heel veel op. Bengees is een ongewone startup, volgens de journalist Johan van de Beek, die een paar maanden geleden een artikel weidde aan de app van Bengees. Bengees zal, komend najaar, als app worden gepresenteerd op de Web Summit in Dublin. Mustapha, Soufian, Yihad en Mohamed hebben hun krachten gebundeld om een soort van marktplaats.nl van de grond te krijgen. Maar dan niet een marktplaats.nl voor vreemden maar voor je eigen kennissen kring. Je verkoopt en koopt dus niet meer van een vreemde. An sich is de app natuurlijk niet zo heel bijzonder en revolutionair is het ook niet. Maar het artikel biedt wel een aantal mooie statements (al dan niet van bewijs voorzien) die je als onderneming kunnen helpen om de boel eens wat op te schudden en te vernieuwen.
Welnu, bij deze een lijst met tips, trucs, misvattingen en opvattingen (geciteerd uit het artikel) om innovatief aan de slag te gaan;
Misvatting: innovatie en creativiteit betekenen hetzelfde
Misvatting: stop twintigers in een hok met stiften en geeltjes er er komt iets uit wat de jeugd wil hebben


Misvatting: innovatie is hetzelfde als iets nieuws bedenken
Misvatting: innovatie is voorbehouden aan whizzkids want die kunnen out-of-the-box denken (red: weet eerst in welke box je zit anders kun je niet out-of-the-box denken)
Waarheid: innovatie is het vermogen om een kans te zien waarmee een bestaand product of service simpeler, sneller en goedkoper kan worden gemaakt (red: alles bestaat al, maar kan altijd verbeterd worden. De Neanderthaler kon ook al vliegen, maar niet hoog en niet ver)
Waarheid: innovatieve ideeën ontstaan nooit bij managementteams, maar in de hoofden van gebruikers van bestaande producten of diensten (red: ook een manager bedenkt wel eens goede dingen, dus geen waarheid maar een nuance)
Tip: besteed een moeilijke taak of opdracht uit aan de meest luie persoon die je kent, want die weet altijd een manier om het slim uit te voeren.
Tip: bouw een app die zich concentreert op 1 ding. Voorbeeld: Facebook biedt ook chatmogelijkheden, maar wint het niet van WhatsApp (red: denk aan een zwitsters zakmes versus diverse losse onderdelen zoals een zaag, mes of schroevendraaier)

Dus .... wat doet Bengees: een doelgerichte app voor 1 functie zodat je lekker lui en snel je spulleboel kunt verkopen. De Vondts, tweedehandsnet, de RD4 winkel, marktplaats.nl maar dan net ff iets anders.
Veel succes Bengees. wel nog even 'De kunst van het helder denken lezen'(van Rolf Dobelli)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten