dinsdag 2 oktober 2012

Welles, Nietes!

Argumenten aandragen om iets wel of niet te doen. Of nadenken over links of rechts afbuigen. Onderdeel van de dagelijkse beslommeringen aan de keukentafel, maar natuurlijk ook in de board-room, teamoverleg, management overleg en directie-meetings bij alle organisaties. Ongeacht het product of dienst dat geleverd wordt.
Dus waarom langer zoeken naar een standaard plus-min kaart als er ook zoiets is als de argumentenkaart.


In onze onze adviespraktijk passen we continu technieken toe om een bijdrage te leveren aan innovatie, vernieuwing, verbetering en daarmee samenhangende thema's als strategievorming en verandermanagement. Eén van de hulpmiddelen die we daarvoor, in een andere vorm, gebruiken is het principe van de argumentenkaart.

Niet een idee van onszelf, maar afgekeken bij De Argumenten Fabriek. De Argumentenkaart geeft een overzicht van alle relevante argumenten voor en tegen een bepaald onderwerp. Debatten lopen soms vast omdat mensen door de bomen het bos niet meer zien. Het helpt dan om de argumenten voor beide kanten op een overzichtelijke wijze in kaart te brengen.

Dus, .... morgenvroeg meteen de viltstiften van de kids inpikken en aan de slag tijdens de teammeeting of bij een discussie over wie nu weer de afwas moet doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten