maandag 6 februari 2012

Verhogen pensioenleeftijd mislukt

Aan de BV Nederland,

Weten jullie al dat het verhogen van de pensioenleeftijd zal mislukken? Pogingen om iedereen langer aan het werk te houden zullen mislukken omdat iedereen eerder ouder wordt. We zullen de komende jaren minder lang leven.
Ja, je leest het goed, MINDER lang. We worden iedere dag minder oud.
En wel hierom .....

Het aantal senior-senioren neemt namelijk toe. Een vreemde tegentrend die zich al enkele jaren manifesteert bij werkend Nederland. Ik kom collega's en andere werkende Henken tegen die op hun veertigste 'senior' zijn. Ja, senior.

Ik pleit ervoor om te stoppen met het toevoegen van superlatieven om minderwaardigheidsgevoelens - en -complexen te verbloemen.
Vanaf nu is iedereeen weer gewoon 'verkoopmedewerker binnendienst', 'projectleider', 'account manager', 'adviseur', 'projectontwikkelaar', 'kassajuffrouw' maar NIET
'senior verkoopmedewerker binnendienst', 'senior projectleider', 'senior account manager', 'senior adviseur', 'senior projectontwikkelaar', 'senior kassajuffrouw'.

Voel je jong, besef dat je heel veel niet weet, iedere dag leert, ook van 'juniors' :-), doe maar gewoon en laat gewoonweg zien dat je ergens verstand van hebt of je inspant om ergens verstand van te verwerven.

Tot zover mijn maatregel om de verhoging van de pensioenleeftijd mogelijk te maken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten