dinsdag 27 april 2010

Forced connections

Een firma die olifanten met parachutes dropt. Dat was het begin van een workshop om middels forced connections tot nieuwe bedrijven/ideeen te komen.
Inmiddels borrelt er iets op basis van een heen en weer van mailtjes. Ik weet zeker dat er iets uit gaat komen.

Ik citeer even van de site http://www.koersvastlimburg.nl/
"Vanuit het project "Koersvast Limburg" worden vanaf september 2009 gedurende 1 jaar creatieve workshops onder de naam "Innovatie op koers" aangeboden aan ondernemers, onderwijs, (zorg)instellingen en overheden. Deze partijen worden uitgedaagd om op een onlogische manier verbindingen met elkaar te maken met als doel het vinden van verrassend nieuwe ideeën. Wat kan een pianobouwer leren van een agrariër? Hoe kunnen zorginstellingen iets leren van een horecagelegenheid? Kan een kapper iets leren van de kniptechnieken van een bedrijf in staalplaten, of andersom? Verpakken kun je op veel manieren: een boer verpakt zijn aardbeien in stro, een koekjesfabrikant verpakt zijn product in een vershoudverpakking en een modeontwerper verpakt mensen tegen weer en wind. Waar zitten de aanknopingspunten? Het maken van onlogische verbindingen leidt tot verrassende resultaten.

Tijdens deze interactieve workshops ontmoet u ondernemers die samen met u de bekende paden verlaten en nieuwe ideeën wortel laten schieten. Onder leiding van creativity expert Sjra Puts gaat u in kleine groepen aan de slag met "forced connections".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten