donderdag 16 april 2009

Business/IT Fusion

Business/IT Fusion in de praktijk - Het afstemmen voorbij

Fusion gaat over het integreren van IT in de business. Het is een recept voor business integratie en innovatie. Maar wat zijn de ingrediënten voor Fusion en hoe realiseert u dit proces?
Waarom dit seminar?Nooit eerder werd de IT-wereld met zoveel uitdagingen geconfronteerd en nooit werden de rol van IT en de rol van de CIO meer aan de orde gesteld dan vandaag. Dit dilemma is een indicatie voor de drastische veranderingen die zich aandienen op het vlak van IT: een volledige herpositionering van IT en de behoefte aan een nieuwe soort IT-professionals om deze uitdagingen de baas te kunnen.

In veel bedrijven is er weinig vertrouwen tussen de Business en IT en een klein incident volstaat om de incompetentie van de technologie afdeling te bewijzen. De rol van de IT-professional –en in het bijzonder de rol van de CIO- wordt door iedere business verantwoordelijke in een organisatie met het vergrootglas gevolgd. Dit is geen verrassing aangezien slechts 25% van de IT-projecten als succesvol wordt beoordeeld en er miljarden worden uitgegeven aan slecht uitgevoerde technologieprojecten (volgens bijvoorbeeld Gartner en Standish Group).
De afgelopen 30 jaar zijn er heel wat fantastische modellen ontwikkeld over de relatie tussen Business en IT. Ondanks deze modellen is er geen noemenswaardige verbetering merkbaar in het vertrouwen tussen Business en IT. Integendeel: in de meeste bedrijven is de relatie tussen Business en IT nog nooit zo vertroebeld geweest.

Zo komen we tot een fundamenteel dilemma: nooit eerder waren er meer IT-uitdagingen dan nu en tegelijkertijd is het vertrouwen tussen Business en IT volkomen zoek.
Wat leert u tijdens dit seminar?Gedurende meer dan 15 jaar is het concept van ‘afstemming’ (Alignment) tussen business en IT bestudeerd. Alignment gaat over de relatie, de positionering en de rolverdeling tussen de IT-afdeling en de verschillende bedrijfsfuncties. Er werden modellen bedacht, verhandelingen geschreven, patronen geïdentificeerd. Eenieder kent de mechanismen van Alignment tot in het kleinste detail, en toch is de relatie tussen business en IT in de meeste bedrijven ronduit slecht. Mag u daaruit concluderen dat Alignment heeft gefaald?

Men gelooft dat Fusion het nieuwe concept is en daarmee wordt niet bedoeld dat Fusion een nieuw woord is voor Alignment. Alhoewel het onderliggende principe hetzelfde blijft, heeft Fusion een sterkere en krachtigere betekenis. Terwijl Alignment een samenwerking tussen twee partijen impliceert, veronderstelt Fusion een sterkere convergentie tussen beiden, zelfs een samensmelten van beiden.
Fusion is het integreren van IT in de Business. IT wordt in dit concept niet langer als een leverancier beschouwd maar maakt integraal deel uit van de Business, wat veel meer mogelijkheden oplevert. Immers, in plaats van energie te verspillen aan de strijd tussen IT en de Business, kan de energie nu worden aangewend om IT professionals te laten samenwerken met de Business om zo betere resultaten te behalen.
Fusion is het resultaat van een versmelting tussen Business en IT met de bedoeling vernieuwende en geïntegreerde business modellen te realiseren. In plaats van IT als een staffunctie te zien, plaatst Fusion IT in het hart van de Business en betrekt het IT bij de strategische en operationele functies van de Business.

Met Fusion kunnen bedrijven zich focussen op technologische innovatie eerder dan technologie te beschouwen als een middel om kosten te besparen. Dankzij Fusion zullen er nieuwe bedrijven verrijzen die technologie zullen gebruiken voor pro-actieve, strategische en innovatieve functies in plaats van louter uitvoerende doeleinden te dienen. Fusion zal bedrijven toestaan om zich te richten op de maximale meerwaarde van technologische innovatie. Deze nieuwe manier van denken over IT heet IT 2.0. Het is tijd voor een grote IT-transformatie. Het is tijd voor de “grote sprong voorwaarts”. Gedurende jaren hebben CIO’s IT gerund als een ondergronds leger van uitvoerende specialisten, goed verborgen in de kelders van de organisaties. Dit leger van vakmannen behoort voorgoed tot het verleden.

Leer meer over Business/IT Fusion, het potentieel van deze nieuwe denkwijze en de nieuwe rol van IT (en van de CIO) tijdens dit seminar gepresenteerd door Peter Hinssen. Dit seminar is gebaseerd op Peter´s nieuwe boek “Business/IT Fusion. Hoe verder te kijken dan Alignment en IT omvormen in uw organisatie” (uitgegeven door Mach Media NV, ISBN: 9789081324236). U krijgt dit boek gratis bij deelname aan het seminar. Het is een uitstekend geheugensteuntje bij wat u leert en aangereikt wordt tijdens het seminar. Bovendien is het een schitterend hulpmiddel om Business/IT Fusion in uw bedrijf te implementeren en uw IT-organisatie te transformeren.

Tijdens dit seminar krijgt u antwoord op de volgende vragen:• Wat is Business/IT Alignment? Wat is Business/IT Fusion en wat is het verschil tussen beiden?• Hoe zal de nieuwe IT-organisatie eruit zien?• Hoe zal deze functioneren, en vooral hoe zal de relatie met de business en de leveranciers verlopen?• Hoe kunt u “Intelligent Governance” implementeren en evolueren van een budget-focus naar portfolio-focus?• Welke mensen zijn er nodig om deze nieuwe IT-organisaties vorm te geven?• Over welke vaardigheden en competenties moeten deze mensen beschikken?• Betere afstemming door betere communicatie: hoe doet u dit in de praktijk?• Hoe realiseert u deze nieuwe samenwerking tussen Business en IT en hoe kunt u die onderhouden?

Bron: http://www.arrayseminars.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten